måndag 17 november 2014

Grahamsemlor

Testade ett nytt brödrecept som absolut fick komma med i min receptsamling:
Recept: Grahamsbullar




Grahamsemlor


40 st.


 


5 dl vatten


5 dl mjölk


4 tsk salt


6 msk sirap


2 påsar torrjäst


2 dl siktat grahammjöl


14-16 dl semlemjöl


200 gram smör


 


Värm vatten och mjölk till 42 grader. Tillsätt salt och sirap. Vispa ner en del av mjölet blandat med torrjästen.


Tillsätt resten av mjölet och rumsvarmt smör. Knåda degen jämn.


Låt jäsa under duk på en varm plats ca ½ timme.


Knåda degen på mjölat bakbord för att få bort luftbubblor. Baka ut till en längd och dela i 40 delar.


Baka till runda semlor och sätt på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa under bakduk ca en halvtimme.


Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 13 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar