I lördags testbakade vi lyxbitar till syrrans kommande examensfest. De blev riktigt goda så dem kör vi.
Lyxbitar
4½ dl socker
3¾ dl mjöl
3 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
4½ msk kakao
225 g smält margarin
2 dl kokande vatten
3 ägg
Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop margarinet och vattnet samt de lättvispade äggen. Grädda i långpanna 175º C ca 20- 30 min.
Smörkräm:
225 g margarin
225 g florsocker
2 äggulor
4 droppar pepparmyntolja
Vispa margarin och florsocker. Vispa ner äggulorna ett i sänder.Rör till sist ner oljan(essensen). Breds över den kalla kakan. Sätt i frysen ca 30min.
Chokladkräm:
200 g blockchoklad
4 msk olja
Smält chokladen,tillsätt oljan. Bred snabbt på kakan. Skär den i bitar.
Förvaras kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar