måndag 15 april 2013

Lyxbitar

I lördags testbakade vi lyxbitar till syrrans kommande examensfest. De blev riktigt goda så dem kör vi.

Lyxbitar

4½ dl socker
3¾ dl mjöl
3 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
4½ msk kakao
225 g smält margarin
2 dl kokande vatten
3 ägg

Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop margarinet och vattnet samt de lättvispade äggen. Grädda i långpanna 175º C ca 20- 30 min.

Smörkräm:

225 g margarin
225 g florsocker
2 äggulor
4 droppar pepparmyntolja

Vispa margarin och florsocker. Vispa ner äggulorna ett i sänder.Rör till sist ner oljan(essensen). Breds över den kalla kakan. Sätt i frysen ca 30min.

Chokladkräm:

200 g blockchoklad
4 msk olja

Smält chokladen,tillsätt oljan. Bred snabbt på kakan. Skär den i bitar.

Förvaras kallt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar