Leilas maränger
8 stora maränger
- 7 ekologiska äggvitor
- 5 1/4 dl strösocker
- Saft av 1/2 citron
- 100 g mörk kvalitetschoklad 70% eller röd karamellfärg
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
- Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
- Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalna.
- För chokladmaränger – smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig. För rosa maränger – vispa ner cirka 10 droppar röd karamellfärg och blanda tills färgen är jämn.
- Klicka ut marängen med hjälp av två skedar i stora muffinsformar eller på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar