Här kommer receptet:
1 liter mjölk eller vatten
2 jästbitar eller 4 påsar torrjäst
4 tsk salt
2 msk sirap
100 gram smör
ca 10 dl semlemjöl
ca 10 dl jästbrödsmjöl
1 liter mjölk eller vatten
2 jästbitar eller 4 påsar torrjäst
4 tsk salt
2 msk sirap
100 gram smör
ca 10 dl semlemjöl
ca 10 dl jästbrödsmjöl
Lös upp jästen i den ljumma vätskan. Tillsätt salt, sirap och knåda till en deg med mjölet. Tillsätt det ljumma fettet.
Kom ihåg att av en lösare deg får man luftigare semlor. Låt degen jäsa till dubbel storlek på en varm plats under handduk.
Baka ut till en rulle och skär i bitar. Varje bit rullas till en semla och sätts på en plåt för att jäsa. Låt jäsa under bakduk.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar