måndag 24 juni 2013

Maletkött pizzor

Salt tilltugg till kalaset utgörs av minipizzor med malet kött.


Minipizzor med malet kött

Ca. 60 st.

1 jäst

1 tsk salt

1 tsk socker

150 gram fett (kan lägga hälften smör, hälften margarin om man vill)

2,5 dl kall mjölk

½ kg vetemjöl

Ägg till pensling


Fyllning:

250 gram malet kött
(1 lök)

Salt och peppar

1 burk gräddfil

Riven ost


Blanda ihop jäst, salt, socker och fett till en smet. Blanda ner mjölk och knåda ner mjölet. Baka genast ut till runda små pizzor. Pensla dem med ägg.

Blanda ihop fyllningen: bryn köttet och blanda ner resten. Fördela i pizzorna och strö över lite riven ost. Grädda genast i 225 grader i mitten av ugnen.

Obs! Degen ska varken jäsa före eller efter utbakning.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar