Minipizzor med malet kött
Ca. 60
st.
1 jäst
1 tsk
salt
1 tsk
socker
150 gram
fett (kan lägga hälften smör, hälften margarin om man vill)
2,5 dl
kall mjölk
½ kg
vetemjöl
Ägg till
pensling
Fyllning:
250 gram
malet kött
(1 lök)
Salt och
peppar
1 burk
gräddfil
Riven ost
Blanda
ihop jäst, salt, socker och fett till en smet. Blanda ner mjölk och knåda ner
mjölet. Baka genast ut till runda små pizzor. Pensla dem med ägg.
Blanda ihop
fyllningen: bryn köttet och blanda ner resten. Fördela i pizzorna och strö över
lite riven ost. Grädda genast i 225 grader i mitten av ugnen.
Obs!
Degen ska varken jäsa före eller efter utbakning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar