onsdag 26 juni 2013

Moussetårta


Moussetårta

Botten:

75 gram smör

12 stycken Digestive kex

-         Smält smöret. Krossa kexen. Blanda ihop och tryck ut på bakplåtspapper i en form med avtagbar kant. Ställ kallt.

Lager 1 Chokladmousse:

100 gram mörk choklad (55 %)

2,5 dl vispgrädde

1 äggula

-         Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden hårt. Blanda ihop allt. Låt stå i kylskåp tills den kallnat.

Lager 2 Vit chokladmousse:

100 gram vit choklad

2,5 dl vispgrädde

1 äggula

-         Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden hårt. Blanda ihop allt. Låt stå i kylskåp tills den kallnat.

Lager 3 Hallonmousse:

-         Köp Ekströms fresta hallonmousse och tillred enligt förpackningens anvisningar.

 

Sätt ihop tårtan och ställ i frysen. Ta fram och garnera med bär och choklad före servering.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar